יום רביעי , מאי 22 2024
רוני-הדר-צילום-ירדן-רוקח-

פעילות בבית אבי חי – עדכונים

פעילות בבית אבי חי

במרחב המוגן ופעילות מקוונת

כדאי להתעדכן באתר על פעילויות נוספות

כל הפעילויות ללא תשלום

https://www.bac.org.il/

 

בית אבי חי מעלה סדרת רשת חדשה :"שיר תקווה

כשנגמרות לנו המילים, אנחנו חוזרים לצלילים: לשירים שמצליחים לגעת בנו ולדבר בשמנו ברגעים שאנחנו הכי זקוקים לכך. ב״שיר תקווה״, סדרת רשת חדשה של בית אבי חי, נארח מוזיקאי או מוזיקאית שיחלקו איתנו את השיר שהפך לפס הקול שלהם בימי הלחימה, בביצוע אקוסטי ושיחה פתוחה על הנחמה והתקווה שהמוזיקה מעניק

*בפרק הראשון דניאלה ספקטור תכניס אותנו אל ביתה ואל הדיאלוג שלה עם השיר ״עד מחר״ של אביתר בנאי על המילים הנבואיות שלא הצליחה להעלות על שפתיה, על הוראות ההפעלה שאפשר למצוא בין השורות שלו, ועל הרצון לדבר על העתיד בלשון הווה.

https://www.bac.org.il/videos/?videoID=19230

 

קבלת שבת בבית אבי חי בהשתתפות: אנסמבל יגל הרוש ואורחים מתחלפים

בית אבי חי מזמין את המפונים מיישובי הדרום והצפון ואת תושבי ירושלים להכניס את השבת יחד. קבלת שבת מוזיקלית במיוחד לימים האלה, עם פיוטים מסורתיים ושירי ארץ ישראל, שיחה, תפילה, נחמה ותקווה.

בכל שישי| 12:00| חצר בית אבי חי

*   האירוע יתקיים בכפוף להנחיות פיקוד העורף בצמוד למרחב מוגן

*  יש להתעדכן מראש לגבי קיומו של האירוע

*   הזמנת כרטיסים ללא עלות באתר בית אבי חי הינה חובה עקב הגבלת כמות משתתפים.ות

 

אנטולי קפלן: "ציור מכושף"

תערוכת רטרוספקטיבה ראשונה מסוגה בישראל לאמן אנטולי קפלן, בה מוצגות קרוב למאה מעבודותיו מהשנים 1937-1980 , ביניהן סדרות הדפסים, קרמיקות, ציורי שמן, תחריטים וספרים נדרים, המוצגים על פני חללים רבים בשלוש קומות בבית אבי חי.

התערוכה פתוחה לקהל רחב ולקבוצות בשעות הפעילות הרגילות:

ימים א – ה: 10:00 – 18:00/ ימי שני 10:00-22:00/  ימי ו: 09:00 – 13:00

ברחבי העולם ובמדינות ברית המועצות לשעבר בפרט, שמו של אנטולי קפלן מוזכר בנשימה אחת עם שאגל וסוטין. עבודתו מיוצגת באוספים בינלאומיים כולל MoMA ויצירותיו הוצגו בתערוכות גדולות ברחבי העולם. דווקא בישראל חייו ויצירותיו של קפלן נותרו סוד ליודעי דבר- אחד האומנים הגדולים של המאה ה-20 שאתם לא מכירים.

אנטולי (תנחום) קפלן נולד ב־1902 ברוגצ'ב (בלארוס כיום) ונפטר ב־1980 בלנינגרד, ברית המועצות. תחת עיניו הבוחנות של המשטר הסובייטי, שדיכא גילויי דת בכלל ואת היהדות בפרט, היה קפלן אמן יחיד שהוכר על ידי השלטונות, שחטיבה מרכזית מיצירתו עסקה בנושאים יהודיים. באיוריו לקלאסיקות של הספרות היידית, וכן בעבודות הציור, הפיסול וההדפס שלו חזר קפלן אל השטעטל – העיירה היהודית שבה נולד וגדל – והקים לתחייה את העולם היהודי האבוד של מזרח אירופה בתחילת המאה הקודמת.

ילדים: אירועים פיזיים– יחד כל הדרך: מופעים וסדנאות לכל המשפחה

בית אבי חי פותח את שעריו במתכונת מיוחדת עם הצגות ילדים, מופעים מוזיקליים וסדנאות אמנות עבור המשפחות המפונות מיישובי הדרום והצפון, יחד עם משפחות ירושלמיות. האירועים יתקיימו במבנה מאובטח ובסמוך למרחב מוגן, בהתאם להנחיות פיקוד העורף. ההשתתפות חופשית בהרשמה מראש באתר.

בסיום כל אירוע הילדים מוזמנים להישאר במקלט השמח שלנו, שבו אפשר להכין ברכות לחיילים, לתרגל יוגה, לשחק במשחקי קופסא ולהנות מרגעים של שקט. ילדי ירושלים, מוזמנים להביא תרומות של צעצועים, ספרים ומשחקים שיועברו במרוכז לילדים המפונים מיישובי הדרום והצפון.

ענק בישל מרק- מופע ספרותי-מוזיקלי לילדים עם תזמורת הכליזמר הישראלית והסופר נתי בית

תזמורת הכליזמר הישראלית במופע מוזיקלי לילדים המבוסס על הספר האהוב ״ענק בישל מרק״. משך האירוע הוא כשעה, לגילאי 10-4. הכניסה ללא תשלום בהרשמה מראש כאן באתר.
בסיום המופע תוכלו להישאר במקלט השמח שלנו, למפגש והיכרות עם הסופר נתי בית, עם חברי התזמורת ועם כלי הנגינה הייחודיים שלהם. במקלט שלנו תוכלו גם להכין ברכות לחיילים, לתרום ספרים וצעצועים למשפחות המפונים, לתרגל יוגה, לשחק במשחקי קופסא ולהנות מרגעים של שקט.

שני  | 6.11 | 15:00+ 17:00 | בבית אבי חי

סדנת אמנות מהספרים עם ענת ורשבסקי 
בסדנה וכיתת אמן מיוחדת לימים אלו, נגלה שהאמנות יכולה להיות עבורנו לכלי ביטוי מעודד ומשחרר. בהנחייתה של המאיירת ענת ורשבסקי, נברא יחד ציור מתוך שיר שכולנו אוהבים. משך הסדנה הוא כשעה, והיא מיועדת לגילאי 12-8.

שני  | 6.11 | 17:00 | בבית אבי חי

הצגות ילדים מסדרת אגדות הלבנה-החלמאים והלבנה

החורף הגיע! ועם המעבר לשעון חורף, גם שעת החשכה הקדימה. איזה מזל שהירח מאיר לנו את הדרך! אבל רגע, לאן הוא נעלם? האם אפשר לקנות ירח שיאיר לנו בכל ימות החודש? הצטרפו לחכמי חלם בחיפוש אחר הלבנה. משך המופע הוא כשעה, והוא מיועד לגילאי 8-4.

שלישי | 7.11 | 15:00+17:00| בבית אבי חי

סדנת ציור בצבעי מים להורים וילדים  בהנחיית ריקה גרינפלד 

הורים וילדים יקרים, מוזמנים להצטרף אלינו לסדנת איור חוויתית בצבעי מים, שבמהלכם תיצרו יחד ותלמדו לעבוד עם צבעים מרהיבים ומשמחי לב. משך הסדנה הוא כשעה, והיא מיועדת לילדים וילדות בגילאי 12-9 ולהוריהם.

שלישי | 7.11 | 17:00 | בית אבי חי

ילדים: אירועים מקוונים

מפגש עם אורחת מיוחדת- רוני הדר (מלון הוטל, ילדי בית העץ) הצצה אל יומן הילדות שלה וסדנה לכתיבת יומן אישי

במפגש וסדנה בהנחיית חמוטל שדות נקבל הצצה אל יומן הילדות של רוני הדר, השחקנית האהובה של ילדי בית העץ, מלון הוטל ועוד. בעקבות המפגש איתו נקדיש זמן לכתיבה אישית, חופשית ומשחררת במיוחד לימים האלו. הסדנה מיועדת לגילאי 10-7.

שני  | 6.11 | 17:00 | ZOOM

קומיקס כחול לבן סדנת איור עם המאייר נדב נחמני

סדנת קומיקס שעולה על כל דימיון, שבמהלכה נאייר את הסיפורים, החלומות, והתקוות שלנו. נגלה ביחד כיצד ליצור דמויות, סיפור וקומיקס, שלב אחר שלב.  בכדי להשתתף בסדנה אין צורך בניסיון קודם. הכינו דף, עיפרון, מחק ועט שחור ובואו.

הסדנה המקוונת מיועדת לגילאי 12-6, ונמשכת כשעה.

מוזמנים ומוזמנות לשלוח את הקומיקס שציירתם במפגש אל נדב – avichai.at.home@gmail.com

רביעי |  8.11 | 17:00 | ZOOM

https://www.bac.org.il/events/?eventID=19134

ילדים: תוכן להאזנה ולצפייה בכל עת

על הדרך -הפודקאסט למשפחה המטיילת

לירן ליפשיץ ויטבת פרייאיזן-וייל עם הסיפורים המסקרנים שמאחורי הנופים הכי יפים

להאזנה https://www.bac.org.il/podcasts/?seriesID=6

באתר בית אבי חי ובפלטפורמות ההסכתים המובילות

מופע סיפור

בכל מופע מתארחים סופר או סופרת להרפתקה ספרותית-מוזיקלית מלאת קסם ודמיון.

יוצרת ומנחה: שרית זוסמן | על הפסנתר: מוריאל הופמן

באתר בית אבי חי ובערוץ היוטיוב של בית אבי חי

https://www.bac.org.il/videos/?seriesID=746

מוזיקה

כולנו זקוקים לחסד -סיפורים במונו מהבית – שירי אהבה ונחמה במוזיקה הישראלית

עם יואב קוטנר בתוכנית מיוחדת

אלו ימים של שברון לב, פחד וחוסר אונים, ובתוכם אפשר למצוא מעט נחמה במוזיקה. את תוכנית הזום הקרובה של "סיפורים במונו – מהבית" יקדיש יואב קוטנר לשירי חיזוק ואהבה במוזיקה הישראלית: אהבה לארץ, לאנשיה, ולחיים עליה.

 בכל שלישי | 21:00 | בזום

https://www.bac.org.il/events/?eventID=19130

עיון- סדרות בוקר אונליין

הפילוסופיה החווייתית של משורר- שיחות על ספר הכוזרי לריה"ל עם פרופ' זאב הרוי 

ר' יהודה הלוי (1075 לערך–1141), המשורר העברי האלוהי, כתב גם דיאלוג פילוסופי מרתק – ספר הכוזרי. בספר זה ריה"ל תקף את הפילוסופיה השכלתנית של אריסטו, והציע פילוסופיה חדשה המבוססת על החוויה הישירה, הדמיון, והתודעה ההיסטורית. הפילוסופיה של ריה"ל דומה מאוד לזרמים פילוסופיים מודרניים, כמו האקזיסטנציאליזם והפרגמטיזם. במובן זה היא רלוונטית ביותר לנו במאה ה-21.  בסדרה שלנו נשתדל להבין את הפילוסופיה המיוחדת של ריה"ל, ונקרא ביחד כמה משיריו המדגימים פילוסופיה זו.

זאב הרוי הוא פרופסור אמריטוס בחוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית בירושלים. מחקריו עוסקים בפילוסופיה היהודית בימי הביניים ובעת החדשה. הוא חתן פרס אמ"ת במדעי הרוח (לשנת 2009).

ראשון–חמישי  | 5.11–9.11 | 9:00 | בזום #סדר בוקר

לצרף קרעים וטלאים לטלית שלמה- בין חז"ל לספר האגדה פרופ' חיים וייס

"ספר האגדה", שערכו ח"נ ביאליק וי"ח רבניצקי במחצית הראשונה של המאה ה-20, הפך מייד עם צאתו לשער המרכזי שדרכו רבים נפגשו לראשונה עם ספרות חז"ל. במקרים רבים מורות ומורים, חוקרים, משוררות וסופרים הכירו את סיפוריהם של חז"ל אך ורק דרך הנוסח המתורגם והמעובד שהציעו שני העורכים לסיפורים המקוריים. למעשה, "ספר האגדה" פעל בה בעת הן להנכחתה והנגשתה של ספרות חז"ל והן להעלמתה, שהרי הצלחתו יוצאת הדופן של הספר הפכה, במובן מסוים, את המקור המצוי בתלמודים ובמדרשים למיותר.

פרופ' חיים וייס מלמד במחלקה לספרות עברית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. תחום התמחותו הוא ספרות חז"ל וקשריה עם הספרות העברית המודרנית.

ראשון–חמישי | 12.11–16.11 | 9:00 | בזום #סדר בוקר

 

תורה וחיים: לימוד בכתבי ה"בן איש חי" עם הרב דוד מנחם 

רבי יוסף חיים מבגדד (1835–1909), הידוע בכינוי "הבן איש חי", נחשב לגדול חכמי המזרח במחצית השנייה של המאה ה-19. פוסק ודרשן, פייטן ומקובל, סופר יוצר וכותב תפילות, שהשפעתו חרגה מעבר לזמנו ומקומו וממשיכה עד לימינו. דרך כתביו של רבי יוסף נלמד על דמותו העשירה והמרתקת כאיש קהילה והלכה, על אופיו הדרשני, על תפיסתו הקבלית ועל סגנונו הפיוטי. בד בבד, נעמוד על השפעת אישיותו ודרכו על הרבנים המזרחיים בישראל בכלל ועל הרב עובדיה יוסף בפרט.

הרב דוד מנחם הוא רב קהילת אוריאל במבשרת ציון, איש הלכה, דרשן ופרשן, חזן, מלחין וכותב פיוטים.

ראשון–חמישי  | 19.11–23.11 | 9:00 | בזום #סדר בוקר

המוכר והזר בסיפורים ארץ ישראליים עתיקים עם פרופ' גלית חזן-רוקם

 סיפורים הם כלי שדרכו תרבויות רבות מבטאות תחומי חוויה ומחשבה מגוונים, תוך שימוש בצורות אמנותיות מורכבות. בתרבות חז"ל הסיפור פותח לכלי אמנותי ואינטלקטואלי משוכלל במיוחד, שמסריו חורגים מעבר לתקופת כתיבתו. סדרת הרצאות קצרה זו מציעה עיון בכמה מסיפורי המדרש הארץ ישראלי ויקרא רבה, המושתת על דרשות על פסוקי ספר ויקרא.

בחמש ההרצאות יידונו טקסטים בנושאים הבאים: חיים ומוות ביד הלשון; נשים בבית המדרש; המלך והעני בבית המקדש; לידות טבעיות ולידות פלאיות; קיסר רע וקיסר טוב. הסיפורים הללו מאירים יחסים בתוך המשפחה; יחסים בין הבית הפרטי לקהילה ומוסדותיה; בין מעמדות בחברה; בין יהודים ויהודיות לבנות ובני תרבויות אחרות; ובין החברה היהודית בארץ ישראל לאימפריה הרומית השולטת בה. דרך סיפורים אלה ניגע בחוויות בסיסיות שהעסיקו את האדם משחר האנושות, כמו אהבה, לידה, חרדה ומוות.

 גלית חזן-רוקם היא פרופסור אמריטה בחוג לספרות עברית ובתוכנית לפולקלור יהודי והשוואתי באוניברסיטה העברית בירושלים. תחומי התמחותה הם ספרות עממית וספרות חז"ל. לאחרונה יצא לאור ספרה "סירוניות בבית המדרש: פואטיקה, פולקלור ופרשנות במדרש ויקרא רבה" (מוסד ביאליק, 2023), שממנו שאוב חומר ההרצאות בסדרה זו.

ראשון–חמישי | 26.11–30.11 | 9:00 | בזום #סדר בוקר 

בית אבי חי

רחוב המלך ג'ורג 44, ירושלים

חנייה חופשית למגיעים

יש לבדוק גם

נא להפריע

  נא להפריע: ADHDIZI – איתי הרמן ינחה חידון טריוויה נושא פרסים במסגרת אירוע להעלאת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.