תערוכה קבוצתית – נסימה-לנדאו, תל אביב
מתח גבוה 4
13.9.23 – 24.11.23
הפתיחה: יום רביעי, 13 בספטמבר 19:30-22:00
אמנים משתתפים: מדלן ביאלקי, שוֹלטוֹ בליסֵט, ג'וליה ג'ו, ג'ייד צ'ינג-יוּק אנג, היילי ג'וספס, טניה מרמולחו, יוּרה לי, ז'אן-פיליפ דלהוֹם, צ'לסי ריוֹקוֹ ווֹנג, תַאני לונסדייל, לוֹר מארי-קואניה
אוצרים: סוזן לנדאו וסטיב נסימה
Jean-Philippe Delhomme, Fransiska (Holding Godard par Godard Book), 2022 Photograph by Tanguy Beurdeley
תערוכת הדגל השנתית של נסימה לנדאו, "מתח גבוה", מבקשת לסמן אמנים מבטיחים רגע לפני שהם זוכים להכרה רחבה בעולם האמנות. שלוש המהדורות הקודמות של התערוכה, בהן הוצגו עבודותיהם של 46 אמנים, ביניהם הילארי פסיס, דניאל אורצ'רד, ג'אמי הולמס, עוּמר ראשיד, ג'ייסון בויד קינסלה, כריסטופר הרטמן ורבים אחרים, עוררו התעניינות רבה ותגובות נלהבות.
בתערוכה "מתח גבוה 4" ייחשפו לקהל 12 אמניות ואמנים מ-7 מדינות שונות ו-21 עבודות, הנעות בין הפיגורטיבי למופשט, בין ציור דיוקן לציור נוף. חלקן מגוללות רגעים אינטימיים של התבוננות עצמית, ואילו אחרות מציגות מפגשים חברתיים ועולמות מדומיינים בעלי איכות חלומית. הצגתם בכפיפה אחת בתערוכה משותפת משקפת את המצב הנוכחי בשדה הציור העכשווי.
על האמניות והאמנים המשתתפים בתערוכה מתח גבוה 4
מדלן ביאלקי (נ' 1991, ניו יורק, ארה"ב), הפועלת בברוקלין, מתמקדת בצורות האלסטיות מעוגלות של אלמנטים צמחיים כגון עצים. הטבע בעבודותיה עובר האנשה. רגלי עצים וצמחיה משורגת מעלים על הדעת דמויות אנוש ובעלי חיים, שכמו פוזרו בדלילות במרחב התמונה. הצבעוניות אינה מצייתת בהכרח לגווניו המדויקים של הטבע ומבכרת לוח צבעים משיי הכולל גוונים בוהקים ועמומים גם יחד.
בציוריו המוקפדים שוֹלטוֹ בליסֵט (נ' 1996, סולסברי, בריטניה) בונה נופים סוריאליסטיים מומצאים, מאופיינים בצמחייה מעוצבת בגיזום דקורטיבי סימטרי ובעמודים בהשראת המסורת האדריכלית הקלאסית. בסצנות המתוארות בהם שורר שקט מחריד. לעתים קרובות הן ממוקמות בנופים הרריים, ובאחת מכניסות את הצופה לעולם מדיטטיבי משתנה. הציורים ספוגים במתח שבין הניסיון האנושי לשנות את הטבע לבין התנגדות הטבע לעיוותים מעשה ידי אדם.
ג'וליה ג'ו (נ' 1991, סיאול, קוריאה הדרומית) מציירת בצבעי שמן, שאותם היא מניחה על הבד במשיכות מכחול מדויקות וכבדות ליצירת קומפוזיציות המשלבות פיגורטיבי ומופשט. במבט ראשון ציוריה ניחנים באנרגיה תזזיתית, אך מבט מקרוב מגלה דימויים המרמזים על נרטיבים מרובדים, על דינמיקות בין-אישיות ועל חיבורים נעדרים.
היילי ג'וספס (נ' 1987, סיאטל, ארה"ב), הפועלת בניו יורק, חוקרת מושגים של השתנות, אירעיות ונשיות. בעבודותיה שבה ומופיעה דמותה של אחותה המנוחה, המתוארת לעתים קרובות בדיוקנאות עזי מבע, נועזים כמעט, הממזגים נרטיבים אינטימיים ואישיים עם המצב האנושי האוניברסלי. ציוריה החידתיים מתאפיינים בנופך של מוזרות ובצבעוניות בוהקת, תוך שהם מגלמים בחובם את היפוכה האפל.
עבודותיו של ז'אן-פיליפ דלהוֹם (נ' 1959, ננטר, צרפת), אמן, סופר ומאייר, המתעד ומתאר באופן סאטירי את החיים המודרניים זה שנים רבות, נעות בין תפנימים ביתיים, תיאורי טבע דומם ונוף, השבים ומופיעים במדיומים השונים, שבהם הוא יוצר. דיוקנאותיו מתאפיינים במבע עז וישיר, העובר כחוט השני במכלול יצירתו. ציוריו מעבירים את הסגנון החופשי והצבעוני של איוריו לקנה מידה גדול יותר.
צ'לסי ריוֹקוֹ ווֹנג (נ' 1986, סיאטל, ארה"ב), ציירת ומוּרליסטית, מתארת דמויות מלאות חיוּת, המשקפות את המגוון האנושי ואת הסגנון העשיר של סן פרנסיסקו, שם היא פועלת. בקומפוזיציות מעוררות סקרנות ופליאה היא מתמקדת בקהילות ממעמד הפועלים וחוגגת גיוון אתני ותרבותי.
ציוריו של מייקי ייטס (נ' 1992, סולזבך-רוזנברג, גרמניה), אמן ממוצא פיליפיני-אמריקני הפועל בקנזס סיטי, מספקים הצצות אינטימיות לחיי היומיום. הציורים העדינים מציגים רגעים המתרחשים בין בני משפחה וחברים בסביבות אינטימיות, המעוררות הזדהות. כבן לאנשי צבא חווה בילדותו מעברים תכופים, ומשפחתו בת שש הנפשות מככבת לא אחת בעבודותיו.
ציוריה של תַאני לונסדייל (נ' 1982, סאסקס, בריטניה), הפועלת בלוס אנג'לס, מאוכלסים בדמויות נשיות, שאיכותן הצורנית והמבנית משדרת עוצמה ופגיעוּת בעת ובעונה אחת. היא יוצרת תמונות נרטיביות פנטסטיות, הנעות בין היומיומי לקוסמי ומושתתות על קומפוזיציות של אינטימיות מוקצנת ומלאת תשוקה, בעוד הפרטים המרכיבים אותן משקפים מצב מנטלי או זרם תודעה, הניצב לנוכח עולמנו המשתנה.
יוּרה לי (נ' 1990, סיאול, קוריאה הדרומית), הפועלת בלוס אנג'לס, עוסקת בנושאים הנוגעים לחיי היומיום באמצעות סדרה של דימויים משוחזרים, השאובים מן הטלוויזיה ומן האינטרנט. בצבעוניות פסטלית עדינה ובמשיכות מכחול אופקיות מרוחות היא מחקה תקלות ועיוותים, האופייניים לעידן קלטות הוידאו.
לוֹר מארי-קואניה (נ׳ 1989, שאמוני, צרפת) מחברת רגעים סוריאליסטים עם סצנות יומיומיות. היא יוצרת עולמות מוזרים שבהם שזורים חזיונות עדינים, תמימים, אך גם אלימים. בעולמות המטרידים שלה, סצנות נותרות פתוחות לפרשנות, כאשר לעתים קרובות נרמז שההתרחשות העיקרית מתרחשת מחוץ לפריים.
טניה מרמולחו (נ' 1975, סנטה דומינגו, הרפובליקה הדומיניקנית), אמנית ממוצא אמריקני-דומיניקני-שוודי הפועלת בניו יורק, מפגישה בעבודתה בין האינטימי למונומנטלי בציורים גדולי ממדים, המציגים הבעות פנים נשיות רב-משמעיות. כאמנית קאריבית-סקנדינבית, היא חוקרת נושאים הנוגעים למגדר ולזהות ומשתמשת בדיוקן והבעות פיזיות כאמצעי להעביר רגשות ולעורר בצופה תגובה אמפתית.
ג'ייד צ'ינג-יוּק אנג (נ' 1992, הונג קונג), הפועלת בלונדון, עוסקת ברגעים של קשר ושל פרידה. היא בוחנת את הפוטנציאל הצורני הגלום בציור, ויוצרת את ציוריה כמעין תצרף, המורכב מגופה שלה ומגופים אחרים. הסמלים שלה פורצים מתוך הקונוטציות המילוליות שלהם אל תוך עולם בדיוני מעורפל ורב-משמעי.
קרן האמנות נסימה לנדאו – אחד העם 55, תל אביב – הכניסה חופשית
שעות פתיחה :
שני, שלישי, רביעי, חמישי 10:30-18:00
שישי 10:30-14:30