יום שלישי , דצמבר 5 2023
כתר, CROWN, איציק בדש

כתר CROWN

איציק בדש גאה להשיק 

ספר אמן חדש

 

כתר 

CROWN

 

עורכת: חביבה פדיה

 

השקה חגיגית ן 28 בספטמבר | תל אביב

 

יצירתו של האמן איציק בדש "כתרים", הוצגה בגלריה על הצוק בנתניה באפריל-מאי 2021. עשרות כתרים עשויים אלומיניום, פח וברזל הוצבו בחלל הגלרייה, כתרים שכולם פרי עבודת ידו של האמן. 

 

יצחק "איציק" בדש הינו אמן אוטודידקט, בן לשושלת מקוננות מלוב, יצירותיו של בדש, הוצגו בישראל ומחוצה לה, עוסקות במומנטים מיתו-היסטוריים מהם נבנית אישיותו: משפחה, מזרחיות והמורשת המוזיקלית של יהודי ארצות האיסלם בכלל, ושואת יהדות לוב בפרט.

 

בימים אלה בדש משיק ספר אמן חדש, "כתר" שרואה אור בעקבות מיצב הכתרים. 

 

חודי המסמרים הדוקרים של כתרי היופי והסבל מלווים בספר אומן זה במסה ביוגרפית שהכין בשיחות עם בדש, יגאל נזרי, לצד שירים וקטעי פרוזה שבחר בדש מכתבי המשוררת חביבה פדיה שהוא מרגיש שהיא חולמת את הוויתו המיוסרת וכמה מהם נכתבו במיוחד לאבני הדרך של חייו ובמרכזם הפואמה על שכון סלע בנתניה.

 

"כתר המלכות". כותבת פדיה, עורכת הספר, "מכתיר את המרחב הפנימי האישי והקולקטיבי מהדהד גם לשכינה הגולה, זו המתוארת כמי שלא מצאה מנוח לכף רגלה וגם לנפשו של כל אדם, המבודדת בכלוב פנימי." 

 

עיצוב והפקה:  "הליגה" (קוב׳ לוי, טבע שולט)

 

הספר רואה אור בתמיכת מועצת הפיס לתרבות ואמנות. 

 

ניתן לרכוש את הספר בחנות במגזין III יפו ספרים

 

יש לבדוק גם

בואו נדבר על זה: "שישה – עשר סוסים" מאת גרג ביוקנן

"שישה עשר סוסים" מוגדר על העטיפה כאחד המותחנים הפסיכולוגיים הטובים ביותר שהציע עולם ספרות המתח …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.