כל חטיבות תאגיד השידור הישראלי במבצע שידורים מיוחד לציון 50 למלחמה – בדרמה, בדוקו, ברדיו, בהסכתים, בדיגיטל ועם פרויקט מיוחד של כאן BOX ובו קטעי ארכיון נדירים
כאן, תאגיד השידור הישראלי, נערך לציון 50 שנה למלחמת יום הכיפורים במבצע שידורים מיוחד, שיחל בשבועות הקרובים, עם תכנים ייחודיים בכל חטיבות התאגיד:
דרמת הענק "המזח" על מוצב המזח שבתעלה, הסדרה הדוקומנטרית "האחת" על טייסת 201 בזמן המלחמה, "דוקותיים" בפרויקט מיוחד לציון חמישה עשורים למלחמה, שורת הסכתים חדשים וגם – כאן BOX עם פרויקט הנגשה היסטורי מיוחד
- סדרת התעודה "האחת": שידורי התאגיד בכאן 11, יפתחו עם אפוס דוקומנטרי יוצא דופן – "האחת", שיביא את סיפורה של טייסת 201 של חייל האוויר, בזמן המלחמה, כפי שלא סופר מעולם. בסדרה נביא עדויות חדשות של טייסים ונווטים, שעומדים בפעם הראשונה מול המצלמות ובמונולוגים גלויי-לב עוסקים בפצע הפתוח שהותירה בהם המלחמה. טייסת 201, הייתה טייסת הקרב שספגה את האבדות הכבדות ביותר במלחמה – שבעה מטייסיה ונווטיה נהרגו, 14 טייסים ונווטים נפלו בשבי, 15 ממטוסי הטייסת נפגעו. למרות האבדות הכבדות, "האחת" המריאה ל-758 גיחות, והייתה לטייסת הפנטומים שהצליחה להפיל את המספר הרב ביותר של מטוסי אויב במלחמה.
הסדרה מובאת בין היתר דרך נקודת מבטה הייחודית של העיתונאית סימה קדמון (אז שביט), חיילת צעירה, ששירתה כפקידת המבצעים של הטייסת, שנאלצה לתווך את המסרים הקשים שהגיעו מזירות קרבות האוויר, למפקדים, לאנשי הטייסת ולמשפחות הטייסים. רבים מיוצאי הטייסת הפכו, לימים, לדמויות מפתח במערכת הביטחונית, הציבורית והפוליטית בישראל ובהם – דן חלוץ, איתן בן-אליהו, רון חולדאי וגיל רגב. לוחמי "האחת" פותחים את הלב בסדרה מול קדמון ומדברים לראשונה, חמישים שנה אחרי, על משבר הפיקוד בטייסת, על הקונפליקטים והשברים שמסרבים להתאחות גם אחרי חצי מאה, על טייסים שהתחזו לחולים, כדי שלא להמריא לגיחות מסוכנות, על העינויים שעברו בשבי ועל גיחה טראומתית אחת, ששנויה במחלוקת עד היום. בימאי: גלעד טוקטלי, הפקה: "קסטינה תקשורת".
- "המזח", דרמת מלחמה היסטורית בכיכובם של מיכאל אלוני, דניאל גד, שמואל וילוזני, אביב פנקס, דניאל מורשת, אמיר טסלר ועוד: הסדרה מבוססת על סיפורו של מוצב "המזח" שעל שפת התעלה בסיני. לאחר התקפת פתע מצרית ביום הכיפורים 1973, נותר המוצב מבודד ומנותק – נקודה ישראלית מכותרת על ידי כוחות מצריים. 42 אנשי המוצב, בפיקודו של סגן צעיר, נאבקים בניסיון להדוף את התקפות האויב, שבמהלכן מחצית הלוחמים נהרגים או נפצעים. בתוך בונקר המוצב, נאבק באותו זמן רופא מילואים צעיר, כמעט לבדו, על חיי הפצועים שלא מפסיקים להגיע, וקורא לפינויים הדחוף, כאשר חלקם נושמים את נשימותיהם האחרונות בידיו. לאחר שבוע של מצור ולחימה עיקשת, מבינים הלוחמים שכל ניסיונות החילוץ כשלו, התחמושת ומלאי התרופות אוזלים, והם מתכוננים לקרב גורלי. בשלב זה מתפתח עימות חריף בין מפקד המוצב שמוכן להילחם עד הכדור האחרון, לבין הרופא שדוחף לכניעה מסודרת לידי המצרים, כדי להציל את חיי הפצועים שבהם הוא מטפל. המוצב שוחזר בדיוק יוצא דופן לצורך צילומי הסדרה, באמצעות תחקיר היסטורי רחב היקף. יוצר ובמאי הסדרה: ליאור חפץ, בית הפקה: UCM חיליק מיכאלי בשיתוף סרטי יונייטד קינג.
העיתונאי אורן אהרוני ילווה את הסדרה בהסכת, שבמסגרתו בכל פרק יגיעו היוצרים, השחקנים והגיבורים האמיתיים של "המזח", לשיחה על מה שהתחולל באמת בחזית הדרומית, ויובא גם סיפור ההפקה והתחקיר ההיסטורי יוצאי הדופן שמאחורי הקלעים.
- כאן BOX ו"כאן ארכיון" בפרויקט הנגשה מרגש של חומרי ארכיון נדירים מהמלחמה: כאן BOX – בטלוויזיות החכמות, באתר ובאפליקציה יחד עם "כאן ארכיון", ינגישו כתבות מימי הלחימה, שסוקרו בידי צוותי רשות השידור, ובהם חומרים שטרם נחשפו לציבור הרחב. במהלך המלחמה גויסו צוותי הטלוויזיה הישראלית וקול ישראל לסיקור חזיתות הלחימה, והעבירו מהשטח, בדרך לא דרך, מאות שעות של חומר ערוך וחומרי גלם. במהלך עבודת הסיקור נפלו שניים מעובדי רשות השידור: עופר הרשקוביץ ז"ל, איש קול של הטלוויזיה, שנפל ביומה השני של המלחמה ליד אל עריש ורפי אונגער ז"ל, כתב קול ישראל שנפל ביומם השמיני של הקרבות במעבר הגידי בסיני. עוד נפצעו בקרבות אנשי הרשות – העיתונאי עמירם ניר, ובניה בן-נון צלם הטלוויזיה הישראלית. לאחר עבודת תחקיר מקיפה של עובדי הארכיון יעלו כבר ב-1.9.2023 כתבות, תוכניות אולפן, סרטי תעודה וסדרות שנערכו בזמן המלחמה ולאחריה, אודות קרבות יום הכיפורים. החומרים יוצגו לפי תאריכי שידור ולפי גזרות הלחימה, כך שהציבור יוכל לצפות באוצר הארכיוני בקלות, ולוחמים שתועדו על ידי צוותי רשות השידור יוכלו לנסות ולחפש עצמם.
- סיקור נרחב בכאן חדשות: אורן אהרוני בסדרת כתבות המבוססת על אוצרות ארכיון הטלוויזיה הישראלית וקול ישראל. חומרי גלם, שברובם לא שודרו ונצבעו בעזרת בינה מלאכותית, ובהם סיפורי השבויים במלחמה, המערכה בסיני וחציית תעלת סואץ, קולות מהמעוזים הנצורים, הופעות האומנים בחזית והחיים בעורף.
כאן רשת ב' בפרויקט מיוחד בן ארבע תוכניות בהגשת רוני קובן ויואב קרקובסקי, במסגרתו כל תוכנית תעסוק בזווית אחרת של המלחמה ותוצאותיה: מהלך הלחימה, פוסט טראומה של הלוחמים, עדויות וקטעי ארכיון.
- כאן דיגיטל עם סדרות רשת מיוחדות לציון 50 שנה למלחמה:
דוקותיים כיפור: איתי אשר עם סדרת בת לדוקותיים: סיפורם של שלושה מגיבורי המלחמה בים באוויר וביבשה – אברהם אלמוג, שלחם בחווה הסינית כמג"ד 184, גיורא אבן אפשטיין, טייס ושיאן הפלת המטוסים של חיל האוויר ודני איתן, לוחם שייטת 13. הסדרה תשלב חומר תיעודי חדש לצד חומרי ארכיון יחד עם ויזואלית AI.
מונולוגים מהחזית: אורית נבון משוחחת עם נשים, שסבלו מפוסט טראומה כתוצאה מהמלחמה.
קבוצת הפייסבוק "כאן מציינים 50 שנה למלחמת יום הכיפורים": כאן דיגיטל מפעילה קבוצת פייסבוק שכבר מונה 47,000 חברים וחברות, ומרכזת את כל התכנים שעוסקים במלחמה מכל החטיבות והמחלקות של כאן, ומאפשרת לגולשים לשתף בה סיפורים אישיים, תמונות, קשיים וזיכרונות.
כאן מציינים 50 שנה למלחמת יום הכיפורים | Facebook
- כאן הסכתים וכאן מורשת: צחי הלוי בהסכת חדש ומרגש בשיתוף נט"ל – "אירוע משפחתי", שיעסוק בטראומה על רקע לאומי, ובהשלכותיה על כל בני המשפחה. בכל פרק יתארחו מתמודדים ובני משפחותיהם, שישתפו בסיפורם האישי ויעלו היבטים שונים של הטראומה המשפחתית, שנוצרה על רקע טרור ובין היתר על רקע מלחמת יום הכיפורים. את ההסכת ינחו המוזיקאי, השחקן והיוצר צחי הלוי ואירית אלוני, מנהלת היחידה הקלינית בנט"ל.
ערב יום כיפורים, ייפגש בני טיטלבוים, עיתונאי ומגיש "כאן מורשת", שהפך לנכה צה"ל במלחמת לבנון הראשונה, עם גיבור מלחמת כיפור, אביגדור קהלני. השניים ישוחחו על רעות, הקרבה וגם על המראות שנשארים חרותים בלוחמים גם שנים אחרי.
- כאן גימל וכאן 88: במהלך חודש אוקטובר תשודר סדרת תוכניות מיוחדת על אודות המוזיקה ששמעו החיילים שיצאו לקרבות, ועל זו ששמעו אחרי המלחמה. איך השתנתה ההאזנה הישראלית באותה שנה מכריעה? איך הובילה המלחמה למהפכה תרבותית בישראל? ואיזו מוזיקה יצרו החיילים שחזרו הביתה מן הקרבות?