סרטי יונייטד קינג מציגים:
לנה פרייפלד יעקב זדה דניאל
דאשה טבורונוביץ' אברהם שלום לוי
הפקה של למה הפקות, ForeFilms
סרטה של מיכל ויניק
החל מה- 23 במרץ בבתי הקולנוע
ב-23 במרץ יעלה בבתי הקולנוע בארץ הסרט "ולריה מתחתנת", סרטה השני של מיכל ויניק בכיכובם של לנה פרייפלד ויעקב זדה דניאל. זאת לאחר שזכה בפרס הראשון בפסטיבל חיפה, התחרה בפסטיבל ונציה היוקרתי והיה מועמד ל-14 פרסי אופיר וזכה בפרס אופיר לתסריט הטוב ביותר ובפרסים בינלאומיים רבים.
"ולריה מתחתנת" מספר על יום אחד בחייהן של שתי אחיות: כריסטינה – אזרחית אוקראינית שהתחתנה עם גבר ישראלי וחיה איתו בישראל, ו-ולריה, אחותה הקטנה, אשר מגיעה לארץ כדי לפגוש את בעלה המיועד וללכת בעקבות אחותה הבכורה. אבל ולריה לא עשויה מאותם חומרים כמו אחותה, ושתי האחיות נאלצות לשקול מחדש החלטות שהתקבלו מזמן.
זהו סרט עלילתי ישראלי ראשון אשר עוסק בתעשיית ה"כלות בהזמנה" ושואל – "האם כסף יכול לקנות אהבה?", ואם כן, מהו המחיר שכל אחד מוכן לשלם תמורתה?
דבר הבמאית
שאלתי את עצמי רבות מדוע אני מרותקת כל-כך דווקא לנשים וגברים שמשתתפים מרצונם בדיל ה"כלות בהזמנה" מאוקראינה. מצאתי שהתשובה להתעניינות שלי קשורה ב"סידור" שמציעים כל נישואין או חיים משותפים של גבר ואישה.
כלות מאוקראינה והחתנים הישראלים שלהן הן נקודת קיצון על הסקאלה של ה"סידורים", אבל בתוך מערכות יחסים רבות קיים פער כלכלי שמייצר היררכיה.
הרעיון של אישה עצמאית כלכלית הוא חדש מאוד. למעשה הוא ממש בן הדור הנוכחי. נישואין, משחר האנושות, היו ועודם עיסקה. רציתי לבחון את העיסקה הזאת, על סך המרכיבים שלה. שכוללים רגשות, אבל גם אספקטים אחרים לגמרי, כמו כסף, מעמד וכוח. בעידן של הגירה – העיסקאות הללו מקבלות פתאום משקל עוד יותר גדול.
בהשתתפות, לנה פרייפלד, עקב זדה דניאל , אשה טבורונוביץ' , אברהם שלום לוי
הילה סורג'ון פישר, ויטלי ווסקובויניקוב, ויקטוריה קוזאק
תסריטאית ובמאית מיכל ויניק / צלם גיא רז / עורכת מאיה קניג / מלהקת אורית אזולאי
מעצב פסקול רונן נגל / מוזיקה מקורית דפנה קינן / מקליט אשי מילוא /
מעצבת אמנותית שונית אהרוני / מעצבת תלבושות מיה לבוביץ / מאפרת קרין גבע
עוזרת במאית עידית יבנין / מפיקה בפועל קארן בלז
מנהלת הפצה לירון אדרי, מפיקים שותפים ולדימיר ואנה יטסנקו, מפיקים איילת קייט, אמיר הראל