אירועים ותערוכות בבית ליבלינג – פברואר 2022
״יוצאת מהכלל" ו "האבנים הטובות": סיור אוצרת בתערוכות העיר הלבנה
11.2.22 | יום שישי | בשעה 12:00 |30 ש"ח בהרשמה מראש באתר
הצטרפו אל האוצרת סברינה צגלה לסיור ושיחה בתערוכה "יוצאת מהכלל: העיר הלבנה מורשת יומיומית" ובתערוכה "האבנים הטובות" המציגה את עבודותיה של האמנית דניאל אלחסיד. "יוצאת מהכלל" מספרת את סיפור העיר הלבנה, מרחב עירוני שהתפתח בשנות ה־30 וה־40 של המאה ה-20 וכולל מבנים בסגנון הבינלאומי. אזור זה, שנמצא בליבה של תל אביב, ממשיך לשמש סביבה של חיים עירוניים בהתפתחות מתמדת. בתערוכה "האבנים הטובות", הרביעית בחדר הפרויקטים, דניאל אלחסיד בוחנת את השאלה "מהי העיר הלבנה?" באמצעות סדרה של סרטי אנימציה בטכניקת סטופ-מושן, שחוקרים את החוויה האורבנית ואת הזיכרון. הם מציעים מבט ביקורתי על הנרטיב ההיסטורי הרשמי של העיר ומבקשים לחשוף עקבות של היסטוריות סמויות. התערוכות מהוות פלטפורמה לדיון עכשווי בנושאים כמו שימור, עירוניות, זהות ותרבות בתל אביב. הן מספרות את סיפורה של העיר הלבנה, כל אחת מזווית שונה, כנקודת מוצא לסיפור מתהווה.
הסיפור שמאחורי בית ליבלינג
ימי שבת | 11:00 | 30 ש״ח בהרשמה באתר
בסיור בבית ליבלינג נסביר מדוע הבניין הוא דוגמה מייצגת לאדריכלות הסגנון הבינלאומי בתל אביב, נשמע את סיפורי המשפחות שהתגוררו בו ונבחון כיצד והאם הצליחה האדריכלות העכשווית לשמר את רוח המקום. נבקר גם בתערוכות המוצגות בבית ליבלינג ומעלות לדיון סוגיות חשובות בהיסטוריה של העיר הלבנה ובחיי היום־יום שלה. הסיור בהדרכת אדריכלים, מתכננים, ויוצרים מצוות בית ליבלינג.
הפעילות בהתאם להנחיות משרד הבריאות. קיום הסיור מותנה במינימום נרשמים.
הסיור האורבני
18.2.2022 | שישי | 11:00 | 60 ש״ח בהרשמה באתר
מנהלת בית ליבלינג שירה לוי־בנימיני, העוסקת בתכנון עיר ואוצרות ומשלבת בין השניים, תדריך סיור המשלב התבוננות ביקורתית במרחב הציבורי המשתנה בהשראת התערוכה "ברוכים הבאים לרה פאבליק" תוך דיון בסוגיות אקטואליות של שימור ושל תכנון עירוני המעסיקות את מתכנני העיר. הסיור יתמקד במתחם ביאליק–אלנבי, מיקרוקוסמוס אורבני מרתק, שדרכו תידון העיר המשתנה לנגד עינינו.
תערוכות מציגות:
אמנית : דניאל אלחסיד
אוצרת: סברינה צגלה
6.1.2022 – 30.4.2022
אמנית: מאי עומר
אוצר: ערן איזנהמר
2.12.21 – 15.2.22
אמן: יעקב קאופמן
אוצר: ערן איזנהמר
28.10.21 – 15.2.22
אמנים: ליאור זלמנסון (איים ברשת); לילך שטיאט וגבי שיליג (גוף ללא איברים), ג'קוב שטנצני והדס טובל (המרחב החמישי), רועי פביאן (הגבעה-מחוות שכנים), רבקה שטרנברג וקרן אבני (העיר ההתנהגותית); איה צייגר ואנה ווילד (אמפי). אתר: www.welcometotherepublic.org
אוצרות: ערן איזנהמר, שרון גולן-ירון, שירה לוי-בנימיני, סברינה צגלה
עד 31.3.2022