שבת , יולי 24 2021
קשת אילון, צילום שרית עוזיאלי

קורס הקיץ הבינלאומי של קשת אילון

 

   

 

קורס הקיץ הבינ”ל לכלי קשת של קשת אילון יחזור הקיץ 

במתכונת היברידית – פיזית ומקוונת – עם שלל כיתות אמן ומשתתפים מרחבי העולם, קונצרטים ואירועים חיים, ביניהם:

  • אירוע מחווה לכנר האגדי עברי גיטליס ז”ל שהיה במשך שנים אמן אורח כבוד בקשת אילון, 

בהשתתפות הכנר גיא בראונשטיין, הפסנתרן איתמר גולן, אנסמבל קשת אילון 

ואנסמבל סולני ת”א בניצוח ברק טל 

  • ‘דלת פתוחה’, כיתות אמן של גיא בראונשטיין ברוח עברי גיטליס
  • קונצרט מוסיקה קאמרית בביצוע אמנים בכירים וצעירים מיצירות 

פרוקופייב, קסאדו, פאני מנדלסון, בלוך ודבוז’אק 

  • “תהומות אין חקר” – אנסמבל דיוואן סאז במוסיקה מטורקיה, מרכז אסיה והמזרח התיכון 

 

מנהל אמנותי: יצחק רשקובסקי

 

סגל המורים הבכירים בקורס הקיץ: 

שמואל אשכנזי, סרגיי אוסטרובסקי, ואדים גלוזמן, רובין ווילסון, חיים טאוב, טטיאנה מזורנקו, 

פליקס נמירובסקי, עמית פלד, ג’ו צ’אנג, הלל צרי, פול קולטי, אולגה קלר, איליה קלר, 

יצחק רשקובסקי, רועי שילוח, אני שנרך

 

25 ביולי – 11 באוגוסט 2021

 

קורס הקיץ הבינ”ל לנגני כלי קשת של קשת אילון יחזור הקיץ,  זאת שנתו ה-31, בתאריכים 25 ביולי – 11 באוגוסט 2021, במתכונת מקוונת וחיה (ב-Live) בהשתתפות עשרות משתתפים מהארץ ומהעולם. בחלקו המקוון ישתתפו סטודנטים מרחבי העולם, אותם תנחה נבחרת הוראה בינ”ל. בעקבות מגבלות הקורונה בישראל, רק מספר מצומצם של סטודנטים ישראלים בלבד יגיעו לקחת חלק בקורס הקיץ ה”חי”. 

כל כיתות האמן ורוב הקונצרטים יועברו בסטרימינג לקהל הרחב .

 

״חובק עולם״  – קונצרט וירטואלי חגיגי יפתח את קורס הקיץ 2021 – שישודר רק אונליין ובו יופיעו אמנים צעירים ממשתתפי הקורס בביצוע יצירות פרי עטם של היידן, באך, פגניני, מוצרט, קרייזלר, נדבל, פרנק וראוול.

 

הציבור מוזמן לבקר בפעילויות הבאות שכולן פתוחות לקהל, ללא תשלום, למעט הקונצרטים באולם בר-אוריין להם יש לרכוש כרטיסים: שיעורים אישיים וכיתות אמן בהנחיית סגל אמנים בכיר, חזרות של הרכבים קאמריים; צפייה בסדנת ירי בקשת אולימפית, אטליה לבניה ושיפוץ של כינורות וקשתות, וכמובן, להגיע לקונצרטים בצפון, באוויר הפתוח, בקונכייה האקוסטית וליהנות ממיטב הרפרטואר לכלי קשת.

 

הקונצרט הראשון שיתקיים באולם בר-אוריין מול קהל, יהיה אירוע מחווה לזכרו של הכנר האגדי עברי גיטליס, שנפטר בשנה האחרונה, והיה חלק בלתי נפרד מצוות קשת אילון. הקונצרט, בשיתוף עם אנסמבל סולני ת”א בניצוחו של ברק טל והמשפחה, יכלול קטעי נגינה בביצוע האמנים גיא בראונשטיין (כינור) ואיתמר גולן (פסנתר); הופעת האנסמבלים של קשת אילון וסולני ת”א קטעי וידיאו ודברי פרידה של מוסיקאים מוקירי זכרו כיצחק פרלמן, חיים טאוב, מישה מייסקי ואחרים.(הרחבה אודות הקונצרט מצ”ב).

 

המרכז למוסיקה קשת אילון הוקם בשנת 1990 בקיבוץ אילון שבגליל המערבי על גבול הלבנון, בפריפריה, הרחק מאור הזרקורים. פעילותו העיקרית מתמקדת בטיפוחם של נגני כלי קשת צעירים מחוננים מישראל ומהעולם ובקידומם. כל זאת נעשה בדרך של קיום סמינרים וקורס קיץ בינלאומי במרכז למוסיקה, בהשתתפות מורים בכירים ואמנים מהטובים בתחומם בארץ ובעולם.

 

כדי לקדם את הפעילות במקום הוקמה ב-1991 עמותה הרשומה כמלכ”ר (מוסד ללא כוונת רווח) בשם “כיתות אמן קשת אילון”, בניהולו המוסיקלי של פרופ’ יצחק רשקובסקי (מורה בכיר לכינור ברויאל קולג’, לונדון). את מכלול הפעילות במקום מנהל מנכ”ל העמותה, גלעד שיבא, שהוא חבר הקיבוץ ובן למשפחת מייסדים, בסיועה של ניצה אבידן, סמנכ”לית התפעול. העמותה מופעלת על ידי ועד נבחר בראשותו של רמי שלמור, שכל חבריו, כולל חברי ועדות המשנה, פועלים בהתנדבות. 

 

לוח כיתות האמן והקונצרטים במשך הקורס

לצפייה והאזנה בשידור חי, לחצו על אחת מהאפשרויות הבאות , רק באירועים המסומנים עם

                  

 

אירועים באולם בר-אוריין שעה תאריך
כיתת אמן עם סרגיי אוסטרובסקי )ישראל,( כינור  17:00 ישראל

EST 10:00 am | GMT 2:00 pm

יום א‘
קונצרט פתיחה חובק עולם של קורס הקיץ 2021 19:00 ישראל

EST 12:00 noon

25.7
כיתת אמן עם טטיאנה מזורנקו )גרמניה-רוסיה,( ויולה   17:00 ישראל

EST 10:00 am | GMT 2:00 pm

‘ב יום 26.7
כיתת אמן עם הלל צרי )ישראל,( צ’לו   17:00 ישראל

EST 10:00 am | GMT 2:00 pm

‘ג יום 27.7
כיתת אמן עם ג’ו צ’אן )סינגפור,( כינור 14:00 ישראל

EST 7:00 am | GMT 11:00 am

‘ד יום 28.7
כיתת אמן עם רובין וילסון )אוסטרליה,( כינור 14:00 ישראל

EST 7:00 am | GMT 11:00 am

‘ה יום 29.7
יום מנוחה ‘ו יום 30.7
כיתת אמן עם שמואל אשכנזי )ישראל-ארה”ב,( כינור 17:00 ישראל

EST 10:00 am | GMT 2:00 pm

שבת 31.7
אירוע מחווה לעברי גיטליס ז”ל 20:15 ישראל

EST 1:15 pm | GMT 5:15 pm

יום א‘ 1.8
”דלת פתוחה“ עם גיא בראונשטיין )ישראל( Chair) Gitlis (Ivry  11:00 ישראל

EST 4:00 am | GMT 8:00 am

”דלת פתוחה“ עם גיא בראונשטיין )ישראל( Chair) Gitlis (Ivry 15:00 ישראל

EST 8:00 am

GMT 12:00 noon

כיתת אמן עם עמית פלד )ישראל-ארה”ב,( צ’לו 17:00 ישראל

EST 10:00 am | GMT 2:00 pm

יום ב‘ 2.8
בקונכייה האקוסטית: מאיה בלזיצמן )צ’לו ושירה( ומתן אפרת )תופים וכלי הקשה(. עם חומרים  מקורים  וקלאסיקות  עבריות    שהוקלטו  בשנה  האחרונה 20:15 ישראלEST 1:15 pm

GMT 5:15 pm

”דלת פתוחה“ עם גיא בראונשטיין )ישראל( Chair) Gitlis (Ivry 22:00 ישראל

EST 3:00 pm | GMT 7:00 pm

”דלת פתוחה“ עם גיא בראונשטיין )ישראל( Chair) Gitlis (Ivry 11:00 ישראל

EST 4:00 am | GMT 8:00 am

15:00 ישראל
”דלת פתוחה“ עם גיא בראונשטיין )ישראל( Chair) Gitlis (Ivry EST 8:00 am
GMT 12:00 noon
כיתת אמן עם רועי שילוח )ישראל,( כינור 17:00 ישראל

EST 10:00 am | GMT 2:00 pm

יום ג‘

3.8

קונצרט  אמנים צעירים 20:15 ישראל

EST 1:15 pm | GMT 5:15 pm

”דלת פתוחה“ עם גיא בראונשטיין )ישראל( Chair) Gitlis (Ivry 22:00 ישראל

EST 3:00 pm | GMT 7:00 pm

 

כיתת אמן עם יצחק רשקובסקי )ישראל-אנגליה,( כינור 17:00 ישראל

EST 10:00 am | GMT 2:00 pm

יום ד‘ 4.8
קונצרט  אמנים צעירים 20:15 ישראל

EST 1:15 pm | GMT 5:15 pm

כיתת אמן עם אולגה קלר )ארה”ב,( כינור 22:00 ישראל

EST 3:00 pm | GMT 7:00 pm

כיתת אמן עם ואדים גלוזמן )ישראל,( כינור 17:00 ישראל

EST 10:00 am | GMT 2:00 pm

יום ה‘
קונצרט  אמנים צעירים 20:15 ישראל

EST 1:15 pm | GMT 5:15 pm

5.8
כיתת אמן עם חיים טאוב )ישראל,( כינור 17:00 ישראל

EST 10:00 am | GMT 2:00 pm

יום ו‘
קונצרט מוסיקה קאמרית בביצוע אמנים בכירים וצעירים 20:15 ישראל

EST 1:15 pm | GMT 5:15 pm

6.8
חוגגים את שובה של המוסיקה החיה

עם אמני  קורס  הקיץ  בדואו , שלישייה  ואנסמבל

17:30 ישראל

EST 10:30 am | GMT 2:30 pm

שבת 7.8
בקונכייה האקוסטית: ”פטר והזאב“ – הצגה  מוסיקלית  מאת  סרגיי  פרוקופייב  לכל המשפחה בהפקה משותפת  של  קשת  אילון,  קיבוץ  אילון  ואמנים  אורחים 20:15 ישראלEST 1:15 pm

GMT 5:15 pm

יום ידידי

קשת אילון

כיתת אמן עם אני שנרך )ישראל-אנגליה,( כינור 17:00 ישראל

EST 10:00 am | GMT 2:00 pm

קונצרט  אמנים צעירים 20:15 ישראל

EST 1:15 pm | GMT 5:15 pm

יום א‘ 8.8
כיתת אמן עם איליה קלר )ארה”ב,( כינור  22:00 ישראל

EST 3:00 pm | GMT 7:00 pm

בקונכייה האקוסטית: אנסמבל  דיוואן  סאז – ”תהומות  אין  חקר“ במוסיקה מטורקיה, מרכז אסיה והמזרח התיכון 20:15 ישראלEST 1:15 pm

GMT 5:15 pm

יום ב‘ 9.8
כיתת אמן עם פליקס נמירובסקי )ישראל,( צ’לו 17:00 ישראל

EST 10:00 am | GMT 2:00 pm

קונצרט  אמנים צעירים 20:15 ישראל

EST 1:15 pm | GMT 5:15 pm

‘ג יום 10.8
כיתת אמן עם פול קולטי )ארה”ב,( ויולה  22:00 ישראל

EST 3:00 pm | GMT 7:00 pm

קונצרט סיום חגיגי של קורס הקיץ 2021 20:15 ישראל

EST 1:15 pm | GMT 5:15 pm

‘ד יום 11.8

 

קשת אילון – קורס הקיץ הבינ”ל 2021  

25 ביולי – 11 באוגוסט, 2021

 

בכל ימי הקורס ניתן יהיה להתחבר לאתר קשת אילון www.keshetei.org.il להאזנה ולצפיה

(ראו גם בראש הטבלה)

בחלק השני – מ-1 באוגוסט ואילך – אתם מוזמנים להגיע פיזית למרכז למוסיקה קשת אילון 

ולחגוג איתנו את שובה של המוסיקה החיה. 

 

כל האירועים באילון יתקיימו באולם בר-אוריין או בקונכייה האקוסטית בקמפוס קשת אילון 

ויתחילו ב-20:15 (אלא אם צויין אחרת).

 

כרטיסים לקונצרטים באתר קשת אילון – www.keshetei.org.il  או בטל’ 04-9858131/191

המחיר אחיד לכל הקונצרטים – 70 ש”ח 

 

יש לבדוק גם

הנשף

המדיטק מציג תערוכה חדשה במוזיאון העיצוב חולון    “הנשף”    תערוכת אופנה מקורית שתוקדש לקשר …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.