denouement
מחווה לאלן דלון
12 סרטים בכיכובו של אגדת הקולנוע החיה אלן דלון
בסינמטקים ברחבי הארץ
החל מתאריך 17 ביולי ועד 31 באוגוסט
אלן דלון מתוך הסרט "הבריכה" 1969
חברת ההפצה וההפקה עדן סינמה, ומנהלתה קרולין בונה, המתמקדת בהפצת בישראל של קולנוע צרפתי, מקיימים רטרוספקטיבה על – אלן דלון.
שחקן, מפיק, אגדה חיה. אחד מכוכבי הקולנוע הצרפתי והעולמי הגדולים ביותר.
כמו אירועים רבים הקשורים לקולנוע הצרפתי בישראל, גם אירוע מיוחד זה זכה לתמיכה של המכון הצרפתי בישראל ושגרירות צרפת. תמיכות אלו של המכון והשגירויות מאפשרות לקיים אירועים רבים הקשורים לקולנוע הצרפתי.
קרולין בונה בחרה 12 סרטים בולטים מהקריירה המפוארת של דלון באדיבות Studio Canal , SND M6 , TF1
ערוץ הטלוויזיה הצרפתי TV5MONDE , שותף למחווה לאלן דלון- וב-5 ביולי ישודר בערוץ ראיון בלעדי שנערך עם דלון, ראיון שיהיה זמין לאחר מכן בפלטפורמה החינמית והמקוונת TV5MONDE plus
הסרטים יוקרנו בסינמטקים השונים ברחבי הארץ ויתנו לקהל הזדמנות נוספת להכיר את השחקן הנפלא והמגוון הזה.
12 הסרטים במחווה כוללים שני שיתופי פעולה עם במאי המותחנים הגדול ז'אן פייר מלוויל, "המעגל האדום" ו"לילה על העיר". הסרט "מר קליין" בהפקת דלון, שעוסק בתקופת השואה בצרפת בבימויו של ג'וזף לוסי, שתי הקלאסיקות של הבמאים האיטלקיים מראשית דרכו, "רוקו ואחיו" ו"ליקוי חמה", ושלושה שיתופי פעולה עם הבמאי ז'אק דריי, בהם הסרט "הבריכה" שאיחד בינו לבין אהובת העבר שלו, רומי שניידר, ו"בורסלינו ושות'" סרט ההמשך המצליח ועוד.
דלון בן ה 85. הופיע בעשרות סרטים במהלך קריירה ארוכה. לפני שנתיים העניקו לדלון פרס מיוחד בפסטיבל קאן על תרומתו לעולם הקולנוע. דלון הנרגש אמר מעל הבמה באולם המלא מפה לפה, שהפרס מגיע לו קודם כל מפני שהוא עדיין כאן וחי. אולם גם ההומור הרב לא הצליח להסתיר התרגשות אמיתית.
לאחר ילדות לא פשוטה ושירות בצבא, בהודו סין שאת חלקו בילה במאסר בגלל התנהגות פרועה, חיפש את דרכו. עבד בעבודות מזדמנות והגיע במקרה לפסטיבל קאן, כאן צדה עינו של המפיק האמריקאי דייוויד או סלזניק את הבחור יפה התואר והוא החתימו על חוזה.
דלון החל ללמוד אנגלית אבל לאחר פגישה עם הבמאי איב אלגרה, הוא שוכנע להישאר בצרפת ולעבוד בקולנוע הצרפתי. הוא הופיע בכמה תפקידים שבעיקר ניצלו את מראהו המצודד. נקודת הפריצה היתה בסרטו של רנה קלמאן "לעין השמש", הגרסה המקורית והצרפתית של "הכשרון של מר ריפלי", דלון כבש את המסך. בהמשך התגלה לא רק כפנים יפות אלא כשחקן דרמטי מצוין, וגם כשחקן עם יכולות קומיות.
ההופעה בסרטים של הבמאים האיטלקיים, ויסקונטי -ב"רוקו ואחיו" ואנטוניוני ב"ליקוי חמה", חשפה צדדים נוספים מורכבים ורגישים בדלון.
דלון עבד עם כמה מגדולי הבמאים בקולנוע האירופאי והעולמי, כגון: מלוויל, לוסי, דה ברוקה, ז'אק דריי, ג'ורג' לאוטנר ועוד. הקריירה שלו כוללת עשרות סרטים בהם דרמות וסרטים אמנותיים, מותחנים, סרטי הרפתקאות וקומדיות. אחת הדמויות הזכורות שלו היא דמותו של "זורו". הוא הופיע לצידם של גדולי הקולנוע הצרפתי והעולמי. בין השמות שהופיעו לצידו: ז'אן גבאן, סימון סניורה, איב מונטאן, מיריי דארק, שירלי מקליין, אני ג'ירדו ועוד. כמו כן, הופיע על במת התיאטרון. בהפקה של המחזה הבריטי "חבל שהיא זונה", הוא פגש את רומי שניידר, השחקנית האוסטרית, והחל ברומן שמילא את דפי העיתונות הצהובה. לאחר שהשניים נפרדו, הם חזרו לשתף פעולה בסרט "הבריכה", הסרט הראשון שבו הופיעה ג'יין בירקין בצרפת. אלן דלון גם הפיק רבים מן הסרטים בהם כיכב. הוא זכה בפרסים רבים ובפרסי הוקרה.
אלן דלן מתוך הסרט "בורסלינו ושות" 1970
גם חייו הפרטיים היו סוערים מאד, הוא ניהל רומן קצר עם הזמרת ניקו, מלהקת הרוק "וולווט אנדרגראונד", כשילדה את בנם ארי, דלון הפנה לו עורף ומעולם לא הכיר בו, למרות הדמיון הרב בין האב לבן. ארי בולון-פפגן גודל על יד אמו של דלון. ב- 2019 כשהוא כבר אב לילדים גדולים בעצמו, תבע הבן את דלון, כדי להכיר באבהותו.
לאחר הפרידה מרומי שניידר, נישא לשחקנית נטלי ברתולומיי ונולד בנו אנתוני. הוא ניהל רומן עם הזמרת דלידה שהוביל להקלטת הלהיט המשותף שלהם, גירסה צרפתית לשיר "פארולה פארולה".
שנים רבות חי עם השחקנית מיריי דארק. בסוף שנות השמונים הכיר את הדוגמנית רוזלי ואן ברמן, ממערכת יחסים זו נולדו שני ילדיו הצעירים, אנושקה ואלן פביאן, אנשוקה שחקנית בעצמה, הופיעה על הבמה עם אבא שלה.
השנים זכה דלון למעמד של אייקון אופנה ותרבות. על שמו נקראו מותגים של שעונים, משקפיים ובגדים. תמונתו מופיעה על עטיפת האלבום The Queen Is Dead של להקת הסמיתס.
כיום לאחר שהחלים משבץ, חי דלון בין שוויץ לצרפת.
מחווה לאלן דלון
12 סרטים מתוך הקריירה הארוכה והמרשימה של כוכב הקולנוע הצרפתי הגדול.
בסינמטקים ברחבי הארץ החל מתאריך 15 ביולי 2021.
אלן דלון מתוך הסרט "האלמנה קודאר" 1971