לכבוד יום העצמאות 2021 נשדר בבכורה את הסרט הכי ישראלי –
סוסיתא
הסיפור המפתיע (ויש שיאמרו – הצפוי) על עלייתה ונפילתה של תעשיית הרכב הישראלית.
יום רביעי, 14.4, בשעה 21:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.
פסטיבל חיפה 2020
סוסיתא זה לא רק אוטו מפיברגלס. סוסיתא היא גם סמל ישראלי שמוּכּר בכל בית. אך מה שלא ידוע הוא הסיפור האמיתי שטרם סופר על קורותיה של המכונית המיתולוגית.
הסוסיתא הראשונה יוצרה ב-1958. מאחורי הפרוייקט עמד יצחק שובינסקי, סוחר חיפני שעד אז עסק ביבוא לקרדה, ביצים וטבק מטורקיה. הוא נכנס לשותפות עם תעשיין ישראלי אחר, לדיסלאב שנלר, ויחדיו הקימו את מפעל אוטוקרס בחיפה. שובינסקי פנה לחברת הרכב הבריטית רילאיינט, ובשיתוף מהנדסים ישראלים פותח האבטיפוס, שהורכב מפיברגלס. ההתחלה היתה מבטיחה, הממשלה נתנה גיבוי לתעשיית הרכב הצעירה, והסוסיתא הפכה ללהיט בישראל, למרות טענות רבות על בטיחות הרכב, ועל אורות ובלמים שלא תמיד עבדו.
עם ההצלחה, באה התרחבות החברה, ומפעל חדש נבנה כדי לספק את הביקוש. אלא שאז, החלו לרחף מעל ראשו של שובינסקי חשדות כלכליים ופליליים. איך זה נגמר? בסוף, כולם יודעים.
הבמאי אבי וייסבלאי ("הטקס", "הרצח: תעלומת ארלוזורוב") חוזר אל סיפורו של שובינסקי ומכונית הפיברגלס שלו, ששיגעה מדינה שלמה, ניסתה לכבוש את העולם, אך אז התנגשה חזיתית במציאות הישראלית.
התיעוד הנדיר מאפשר הצצה אל מאחורי הקלעים של תעשיית המכוניות בישראל ומציג סיפור מצחיק/עצוב על חלום שנעלם.
בימוי, תסריט, עריכה והפקה: אבי וייסבלאי | תחקיר ויזואלי: לילי יודינסקי I צילום: רותם ירון | מוזיקה: עמית פוזננסקי | עיצוב פסקול: ארז עיני שביט | אנימציה: זיק לב | עיצוב: אדרבא | אפקטים ויזואליים: דני כהן
הסרט הופק עבור yes דוקו בתמיכת הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה (65 דק', ישראל, 2020)
לציון יום השואה 2021 נשדר בבכורה את הסרט –
#אנהפרנק – סיפורים מקבילים | AnneFrank – Parallel Stories#
בכורה: יום רביעי, 7.4, בשעה 22:30 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.
"אנה פרנק אחת מרגשת אותנו יותר מאין ספור אחרים, שסבלו כמוה אך פניהם נותרו בחשכה. ייתכן שעדיף כך; אם היינו יכולים להכיל את כל הסבל של כל אותם אנשים לא היינו יכולים לחיות." (הסופר פרימו לוי)
יומנה של אנה פרנק, בו השמיעה את קולה האישי לנוכח מוראות השואה, הפך כבר מזמן לסמל, התפרסם בכל העולם והיווה מקור הזדהות וחיבור של רבים לתקופת המלחמה.
ב-4 באוגוסט 1944 נחשף מקום מחבואם של אנה, אחותה מרגוט והוריה והם הועברו על ידי הנאצים למחנה וֶסְטֶרְבּוֹרְק ואח"כ למחנה ההשמדה אושוויץ. אנה ואחותה הועברו חודשיים לאחר מכן לברגן-בלזן ושם נפטרו מטיפוס הבהרות.
בסרט החדש "#אנהפרנק – סיפורים מקבילים" חוזרת השחקנית זוכת האוסקר®, הלן מירן, אל סיפורה העוצמתי של הנערה דרך דפי יומנה וצילומים ממקום המסתור של משפחתה. במקביל, נחשפות בפנינו עדויות של 5 ניצולות שואה, שהיו גם הן נערות צעירות באותה תקופה וגורשו למחנות. אך בניגוד לאנה פרנק, הן שרדו את השואה ויכולות כעת לשתף את הצופים בסיפוריהן המקבילים לסיפורה.
(92 דק', ארה"ב, 2021)
וגם –
אהבה זאת לא היתה | Love It Was Not
יום רביעי, 7.4, בשעה 21:05 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.
הזוכה הגדול של פסטיבל דוקאביב 2020
הלנה הצעירה, סוערת ומלאת חיים, נלקחת למחנה המוות אושוויץ. שם פורש עליה את חסותו פרנץ וונטש, קצין אס אס בכיר, שמתאהב בה ובקול הזמרה המהפנט שלה. מערכת היחסים האסורה והמסוכנת בניהם נמשכת עד לשחרור המחנה.
שלושים שנה לאחר מכן הלנה מקבלת מכתב מאשתו של וונטש, המתחננת בפניה לבוא להעיד לטובתו במשפט המתנהל נגדו בווינה. כעת היא עומדת בפני דילמה בלתי אפשרית: האם לסייע לקצין אס אס ברוטלי שנטל את חייהם של יהודים, אך הציל את שלה יחד עם כמה מהאנשים הקרובים לה ביותר?
בימוי: מיה צרפתי, ישראל, 2020
לציון יום כדור הארץ, החל ב-22.4, נשדר את הסדרה המרהיבה –
שנה פראית על פני כדה"א | A Wild Year on Earth
בכורה: ימי חמישי, החל מה-22.4, בשעה 21:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD
וב-STINGTV. כל פרקי הסדרה יעלו בבינג' ביום חמישי ה-22.4.
כדור הארץ הוא מקום שלא נח לרגע. התנועה סביב השמש מכתיבה את עונות השנה ומאפשרת מסע אפי שמכתיב את כל קצב החיים שלנו. אך בעוד בני האדם מציינים במהלך השנה טקסים וחגים קבועים, בעולם הטבע לוח השנה אף פעם לא מתוכנן מראש. טמפרטורות שיורדות במהירות, מחסור במזון, מיקום השמש והכוכבים מתריעים בפני בעלי החיים שזה הזמן לזוז, להזדווג, לאכול ולהילחם.
הסדרה החדשה מתעדת ב-6 פרקים שנה אחת סוערת במיוחד, בה ההתמודדויות של בעלי החיים עם הדפוסים העונתיים של כדה"א הופכים להיות קיצוניים יותר, מסוכנים ובלתי צפויים. דקה אחרי דקה, חודש אחרי חודש, לא משנה באיזה זמן בשנה אנחנו נמצאים או באיזו יבשת – מאסיה לאירופה, דרך אפריקה, אוסטרליה ואמריקה – משהו מרהיב קורה היכן שהוא על פני כדור הארץ במהלך שנה אחת.
הסדרה מלווה בקריינותה של השחקנית לורה קרמייקל ("אחוזת דאונטון").
(6X50 דק', אנגליה, 2021). לצפייה בטריילר
פרקי הסדרה:
פרק 1 – זו תחילתה של השנה: בעקבות רוחות ארקטיות חזקות צוללת דובת הקוטב לתרדמת חורף, בעוד באוסטרליה החום מאפשר לציפור דורסת אחת לחגוג.
פרק 2 – האביב מתעורר בחצי הכדור הצפוני עם פריחת עצי הדובדבן ברחבי יפן. בהודו, קהילה של פילים אסייתיים פראיים חוגגת לצד פסטיבל הולי הצבעוני.
פרק 3 – טורנדו אלים משתולל בחודש מאי בצפון אמריקה בעוד גשמי המונסון מפיחים חיים בהודו. העונה היבשה מסתיימת בדרום אפריקה ותובעת קורבנות בקרב הפילים.
פרק 4 – בחודש יולי קרחונים ארקטיים נמסים לים בעוד שועל ארקטי צד בין הסלעים. באפריקה עדרים של חיות פרא חוצים את נהר המארה.
פרק 5 – הגשם מקבל בברכה את גורי הסוריקטות במדבר הקלהארי. בוא האביב למזרח אוסטרליה מצית את התשוקות של כל החיות, מהקנגורו ועד הלווייתנים.
פרק 6 – תמונות מרהיבות של מיליוני פרפרים המתכנסים ביערות מקסיקו. שמים ארקטיים בוערים עם אורות הזוהר הצפוני כאשר כדור הארץ משלים את שנתו.
* * *
המלצות העורכים מהיבול הבינלאומי:
ויויאן יקירתי | My Darling Vivian
בכורה: יום ראשון, 11.4, בשעה 22:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.
פסטיבל SXSW 2020
סיפורה הרומנטי והקורע-לב של ויויאן ליברטו, אשתו הראשונה של ג'וני קאש ואם ארבע בנותיו.
ויויאן היתה נשואה לקאש במשך 13 שנה. היא לא היתה מוזיקאית ולא לקחה חלק פעיל בקריירה שלו. למעשה היא סלדה מאור הזרקורים ומילאה את תפקידה כאישה שחיכתה לו בבית וגידלה את בנותיו. ככל שהקריירה של קאש נסקה כך הלכו והתדרדרו היחסים בין השניים. ב-1965 כשקאש נעצר באל-פאסו על הברחת סמים ממקסיקו חיכתה לו ויויאן מחוץ לכתלי בית המשפט. בתמונה שצולמה אז היא נראתה במראה אקזוטי שגרם לאנשים לחשוב שהיא שחורה, מה שגרם לשערוריה בכלי התקשורת, לאיומים של הקו קלוקס קלאן על חייה ולביטול הופעות של קאש בדרום. בצעד משפיל היא נאלצה להוכיח לציבור שהיא לבנה וזמן קצר לאחר מכן החליטה ליברטו להתגרש מקאש. אז מצאה עצמה גם מול חרם מצד הכנסייה הקתולית. הספר שכתבה – I Walked the Line על החיים לצידו של קאש הפך ב-2005 לסרט המפורסם "הולך בדרכי" (Walked the Line), שעורר את זעם המשפחה אך אותו היא כבר לא זכתה לראות.
הסרט "ויויאן יקירתי" הופק על ידי דסטין טיטל, נכדם של ויויאן ליברטו וג'וני קאש והוא מביא גישה בלעדית חסרת תקדים לצילומי ארכיון, תמונות וצילומים ביתיים נדירים לצד מכתבי האהבה המקוריים, שכתבו השניים אחד לשני בתחילת הקשר ביניהם ולא נראו עד כה. בסרט גם משתתפות בנותיהן של ויויאן וג'וני – רוזאן קאש, קתי קאש טיטל, סינדי קאש וטארה קאש שוובל – שחולקות ממקור ראשון, בפעם הראשונה, את כל סיפור האהבה, הבידוד, הפחד, שברון הלב וההישרדות של ויויאן ליברטו לצד ג'וני קאש.
בימוי: מאט רידלהובר (90 דק', ארה"ב, 2020)
הקלטות של טרומן קפוטה | The Capote Tapes
בכורה: יום שלישי, 6.4, בשעה 22:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.
פסטיבל דוקאביב 2020, פסטיבל TIFF 2020, פסטיבל DOC NYC 2020
הסופר טרומן קפוטה נחשב תמיד לדמות יוצאת דופן. בתקופה בה גברים הומוסקסואליים עוד הסתירו בציבור את נטייתם, הוא לא חשש להתראיין בתוכניות הטלוויזיה הפופולריות של דיק קאווט וג'יי מקינרני ולהביע את עמדותיו בראיונות נוקבים, מבלי להתנצל. ספריו "בדם קר" ו"ארוחת בוקר בטיפניס" הפכו במהרה לרבי מכר וזכו לביקורות אוהדות.
כעת, 36 שנה לאחר מותו, הסרט "הקלטות של קפוטה" מאיר מחדש את דמותו של הסופר המיוחד בעזרת סדרת הקלטות של עשרות ראיונות שערך חברו, העיתונאי ג'ורג' פלימפטון, עם חבריו של קפוטה לאחר מותו, בניסיון ללמוד על הסופר המפורסם. בהקלטות נשמע קולם של השחקנית לורן באקול, העיתונאית ברברה לורנס, עורך ווג לשעבר, באבס סימפסון, הסופר נורמן מיילר ואנשים נוספים.
הסרט משלב את ההקלטות האלו, שמעולם לא נשמעו בציבור, עם קטעים מתוך הופעותיו הטלוויזיוניות וראיונות חדשים של אנשים שהכירו אותו. כמו כן מובאים קטעי ארכיון יפיפיים בשחור-לבן ובצבע של קפוטה, של דמויות מפתח שהיו בחבורה שלו ושל העיר ניו יורק משנות ה-60 וה-70.
הסרט אינו נרתע מהצד האפל של קפוטה, אך הוא חוגג בצורה מפוארת את הישגיו יוצאי הדופן בשיח הציבורי.
בימוי: אבס בורנו (91 דק', בריטניה, 2019)
סיד וג'ודי | Sid & Judy
בכורה: יום שלישי, 20.4, בשעה 22:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.
BFI London
חמישים שנה אחרי מותה הטרגי של ג׳ודי גרלנד – סיפור חייה הדרמטי נפרש בסרט משובץ פנינים שטרם נראו
ונשמעו: צילומים מחייה, קטעים מהופעות וגם הקלטות שהקליטה גרלנד עצמה.
ג׳ון האם וג׳ניפר ג׳ייסון לי משחזרים בקולם את סיפור הרומן הסוער בין גרלנד וסיד לופט, בעלה השלישי (מתוך חמישה) – ואורגים לתוכו את התחנות החשובות בחייה: מערכת היחסים הרעועה שלה עם אמה, צעדיה הראשונים בהוליווד ובברודוויי, ידידותה עם הנשיא קנדי, התמכרותה לאלכוהול והקאמבק המופלא שלה.
האנקדוטות הרבות, צילומיו הנהדרים של ריצ׳רד אבדון וקטעי סרטים אבודים מאירים את דמותה המסתורית של גרלנד, עליה אמרה בתה לייזה מינלי: "אפשר להכיר אותה רק אם אתם מבינים שאתם לא מבינים".
בימוי: סטפן קייאק (97 דק', בריטניה, 2019)
* * *
4 באפריל – 10 באפריל
הרצח של בריאונה טיילור | The Killing Of Breonna Taylor
בכורה: יום ראשון, 4.4 בשעה 21:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV. בריאונה טיילור, אפרו-אמריקאית בת 26, עבדה כטכנאית במחלקת טיפול נמרץ. ב-13 במרץ 2020, בשעת לילה מאוחרת, פרצו שוטרים לביתה בעודה ישנה במיטתה. בן זוגה שהחזיק באקדח ברישיון חשב שמדובר בפורצים ובמקום התפתחו חילופי אש מהם ספגה טיילור 8 כדורים ונהרגה. לטיילור ולבן זוגה לא היה כל עבר פלילי אך השוטרים ביצעו בביתה חיפוש אחר סמים. כשתם האירוע, לא מצאו השוטרים דבר.
הסרט החדש מתוך הסדרה הדוקומנטרית של הניו יורק טיימס – "The Weekly" בוחן מה קרה בספרינגפילד דרייב 3003 בלואיוויל, קנטקי, באותו לילה כשהמשטרה ביצעה צו שהביא למותה המיותר של בריאונה טיילור ואיך הביא האירוע לגלי זעם וזעזוע ברחבי העולם כולו.
(58 דק', ארה"ב, 2021)
הקלטות של טרומן קפוטה | The Capote Tapes
בכורה: יום שלישי, 6.4, בשעה 22:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV. ראה עמ' 8
#אנהפרנק – סיפורים מקבילים | AnneFrank – Parallel Stories#
בכורה: יום רביעי, 7.4, בשעה 22:30 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.
ראה עמ' 5
השמידו את כל הפראים! | Exterminate All the Brutes
בכורה ב-yesVOD וב-STINGTV: ימי חמישי, החל מה-8.4.
סדרה היברידית חדשה, בת 4 פרקים, העוסקת בהשפעת ההיסטוריה של הקולוניאליזם האירופאי על אמריקה ואפריקה של ימינו.
הבמאי ראול פק ("אני לא הכושי שלך") מבסס את הסדרה החדשה שיצר על עבודותיהם של שלושה סופרים וחוקרים: "השמידו את כל הפראים!" מאת סוון לינדקוויסט, "תולדות העמים הילידים של ארצות הברית" מאת רוקסן דונבר-אורטיז ו"השתקת העבר" של מישל-רולוף טרילוט. הוא פורץ את גבולות הקולנוע התיעודי המסורתי על ידי שזירת קטעי תיעוד מדהימים וחומר ארכיוני, כמו גם אנימציה וסצנות תסריטאיות פרשניות המציעות נרטיב נגדי להיסטוריה האירופו-צנטרית הלבנה. באמצעות סיפור סוחף שבו שזורים היסטוריה, חיים עכשוויים וסיפורת, הסדרה מאתגרת את עצם הרעיון של אופן כתיבת ההיסטוריה מחדש. בימוי: ראול פק (ארה"ב, 2021)
11 באפריל – 17 באפריל
ויויאן יקירתי | My Darling Vivian
בכורה: יום ראשון, 11.4, בשעה 22:00 ב-yes דוקו,
ב-yesVOD וב-STINGTV.
ראה עמ' 7
הוריקן של אש | Hurricane of Fire
בכורה: יום ראשון, 11.4 בשעה 21:15 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV. בשנה האחרונה עלתה אוסטרליה לכותרות לאחר שחלקים נרחבים משטחה עלו בלהבות. שריפות הענק התפשטו לאורך מיליוני דונמים והרגו מיליארד בעלי חיים, אך חלק מהתושבים החליטו להישאר במקום ולהילחם בשריפות הענק. הסרט החדש מתוך הסדרה הדוקומנטרית של הניו יורק טיימס – "The Weekly" מביא את סיפורם של האנשים שהעזו לעמוד פנים מול פנים בתופת של אחד מאסונות הטבע הקשים בהיסטוריה. (43 דק', ארה"ב, 2021)
העיירות שלנו: מסע אל ליבה של אמריקה
Our Towns: A 100,000-Mile Journey into the Heart of America
בכורה ב-yesVOD וב-STINGTV: יום רביעי, 14.4. שידור ביום שני, 19.4 בשעה 22:00 ב-yes דוקו.
סרט חדש המבוסס על הספר, באותו שם, מאת ג'יימס ודבורה פולוס. השניים טסו בחמש השנים האחרונות במטוס קל וביקרו בעשרות ערים ברחבי ארה"ב – ערים שבד"כ מגיעות לכותרות רק אחרי אסונות טבע או במהלך מסעות בחירות. הם נפגשו עם מאות מנהיגים מקומיים, עובדים, מהגרים, אנשי חינוך, אנשי איכות הסביבה, אמנים, עובדי ציבור, ספרנים, אנשי עסקים, מתכנני ערים, סטודנטים ויזמים כדי "לחוש את הדופק" של תושבי העיר. התוצאה היא דיוקן חי ומפתיע של ההתעוררות האזרחית והכלכלית המתרחשת באמריקה. ערים שמודעות היטב לבעיותיהן – ממשברים כלכליים ועד למכת האופיואידים – מצליחות ליצור בנחישות פתרונות אל מול השיתוק של הפוליטיקה הלאומית. מסתבר שבתקופות של תפקוד לקוי ברמה הלאומית, נוצרו רפורמות ברמה המקומית והתרחשו גלים מפתיעים של יצירתיות, נדיבות וחמלה. הסרט מביא את סיפור המסע של שמונה ערים, מתוך עשרות, שעיצבו את עצמם מחדש מבלי לחכות לעזרתה של המדינה.
(97 דק', ארה"ב, 2021)
סוסיתא
יום רביעי, 14.4, בשעה 21:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.
ראה עמ'4
18 באפריל – 24 באפריל
הנער שפרץ לטוויטר | The Teenager who Hacked Twitter
בכורה: יום ראשון, 18.4 בשעה 21:15 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV. אילון מאסק, ביל גייטס, קניה ווסט, ג'ו ביידן, ברק אובמה ועשרות ידוענים אחרים נפגעו לאחרונה מגל פריצות לחשבונם האישי בטוויטר, בעוד טוויטר עצמה עמדה חסרת אונים אל מול הניסיונות לעצור את גל הפריצות.
הסרט החדש מתוך הסדרה הדוקומנטרית של הניו יורק טיימס – "The Weekly" מביא את סיפורו של גרהם קלארק, הנער בן ה-17 מטמפה, פלורידה, שגרם לענקית הטכנולוגיה לרדת על ברכיה ומסיט את הוילון מאחורי העולם הסודי הנרחב של בני הנוער הפועלים כהאקרים ברשת.
(40 דק', ארה"ב, 2021)
קריפטופיה: ביטקוין, בלוקצ'יינס ועתיד האינטרנט
Cryptopia: Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet
בכורה: יום ראשון, 18.4, בשעה 22:00 ב-yes דוקו,
ב-yesVOD וב-STINGTV.
כל מה שלא ידעתם על ביטקוין, בלוקצ'יין, מטבעות קריפטוגרפים והתביישתם לשאול.
הכל התחיל במהלך המשבר הפיננסי בשנת 2008 כשסאטושי נקאמוטו, שם עט של איש אלמוני (או קבוצת אנשים), פרסם על גבי 9 עמודים את הרעיון מאחורי מטבע הביטקוין המבוזר, לפיו בני האדם יכולים ליצור את הכסף שלהם בעצמם ללא בנקים או ממשלות. בינואר 2009 שחרר נאקמוטו את תוכנת הביטקוין הראשונה, שהריצה את הרשת אך זמן קצר לאחר מכן הפסיק את מעורבותו בפרויקט ונעלם. יותר מעשור לאחר מכן – מטבע הביטקוין כבר הפך לתופעה כלכלית שמשנה את העולם.
הבמאי עטור הפרסים, טורסטן הופמן, מסביר לצופים בסרטו החדש את המונחים הכלכלים-טכנולוגיים במילים פשוטות ויוצא למסע בעקבות התפתחות תעשיית הבלוקצ'יין וההבטחות החדשות שהיא מביאה איתה. האם טכנולוגיה זו, שתוכננה לפעול ללא תלות בתוך רשת מבוזרת, יכולה באמת לספק אלטרנטיבה חזקה למערכת הכלכלית המסורתית? האם הבלוקצ'יין יצליח להדיח גופים ריכוזיים כמו הבנקים, חברות כרטיסי האשראי וחברות ענק כמו פייסבוק ואמזון? ואיך יתמודד הביטקוין עם הסכנות שאורבות לפתחו – הפרטה, חוקי רגולציה שעלולים להביא לפסילתו, הונאות ואף ניסיונות מצד פייסבוק ואמזון להשתלט גם על הטכנולוגיה החדשה?
בימוי: טורסטן הופמן ומיכאל ווטצ'ולוניס (56 דק', קנדה, 2020). לצפייה בטריילר
סיד וג'ודי | Sid & Judy
בכורה: יום שלישי, 20.4, בשעה 22:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.
ראה עמ' 8
שנה פראית על פני כדה"א | A Wild Year on Earth
בכורה: ימי חמישי, החל מה-22.4, בשעה 21:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD
וב-STINGTV. כל פרקי הסדרה יעלו בבינג' ביום חמישי ה-22.4.
ראה עמ' 6
25 באפריל – 1 במאי
מתקפת הטרור | The Attack
בכורה: יום ראשון, 25.4, בשעה 22:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.
ב-14 וב-15 בפברואר 2015 התרחשו בקופנהגן, בירת דנמרק, שני פיגועי ירי שהרעידו את העיר השקטה.
בפיגוע הראשון נורתה אש לעבר בית קפה שאירח כנס בנושא "חופש הביטוי". הקריקטוריסט השוודי לארס וילקס שאייר בעבר את הנביא מוחמד כבעל גוף של כלב היה ככל הנראה היעד למתקפה. הפיגוע השני אירע למחרת בלילה מחוץ לבית הכנסת הגדול של קופנהגן, כשאותו מחבל ירה למוות במאבטח יהודי שאבטח בת מצווה ופצע שני שוטרים. בהמשך חוסל המחבל שזוהה כעומר אל-חוסיין.
הסרט החדש יוצא בעקבות סיפורו של עומר אל-חוסיין, הצעיר המוסלמי בן ה-22 שבחר ללכת בדרך של טרור קיצוני, בהשראת פיגוע הטרור במשרדי "שרלי הבדו". בעזרת האנשים שהכירו את עומר אל-חוסין בצורה הטובה ביותר, עדים חדשים, הצגת מסמכים חסויים, צילומי משטרה וצילומי מעקב וידאו, הסרט מתאר את מהלך האירועים המחריד שהוביל להתקפה.
בימוי: נלס גלברסן (93 דק', דנמרק, 2020)
אי-אפשר להרוג את דיוויד ארקט | You Cannot Kill David Arquette
בכורה: יום שלישי, 27.4, בשעה 22:00 ב-yes דוקו, ב-yesVOD וב-STINGTV.
פסטיבל SXSW 2020
השחקן והבמאי דיוויד ארקט מוכר לרובנו בעיקר בזכות השתתפותו בסרטים – "באפי ציידת הערפדים" ו"הצעקה", כאחיה של פטרישה ארקט וכבעלה לשעבר של קורטני קוקס, אך האמת היא שלצד הקריירה הקולנועית הוא טיפח לאורך השנים גם קריירה בעולם הספורט.
בשנת 2000, מתוך מטרה לקדם את סרטו "רצים לזירה", הופיע ארקט בקרב זוגות של ארגון ההיאבקות WCW ואף זכה, בתמיכת הארגון, בתואר האליפות. זכייתו "המכורה" בתואר עוררה ביקורת חריפה מצד מעריצי ההיאבקות, מה שהפך את ארקט למתאבק השנוא ביותר בעולם.
20 שנה לאחר אותה זכייה אומללה, מחליט דיוויד ארקט לחזור אל עולם ההאבקות המקצועני והסרט החדש מלווה אותו בעליות ובמורדות של הקאמבק התובעני. כשמשפחתו מתייצבת לצדו, בעודו מתמודד עם התמכרויות ישנות, דייוויד ארקט מבקש להשיב את כבודו העצמי ודבר לא יעצור אותו בדרך להרוויח את מקומו מחדש בתחום ההיאבקות המקצועית.
בימוי: פרייס ג'יימס, דיוויד דארג (91 דק', ארה"ב, 2020)