רגעים אחרונים לפני המלחמה עם "המלחשים", ואנחנו מקבלים סוף סוף את ההסבר לצלקות ה-X התואמות על הגב של מישון ודריל.
באופן לא מפתיע, ההסבר לצלקות מתקשר להחלטה הדרמטית של מישון, שהתקבלה מתישהו במהלך הזמן שעבר מאז מות ריק ועד היום, ההחלטה לעבור ממצב של "אמנה למען כל המושבות" לבדלנות וסירוב לקבל אנשים חדשים לאלכסנדריה.
וכפי שהיה צפוי , היה חייב לקרות משהו גדול ודרמטי כדי שמישון תוותר על חבריה הוותיקים, תתמקד אך ורק בגידול ג'ודית' ואר ג'יי ובדאגה לתושבי אלכסנדריה.
מגי לא מדברת איתה, היא בכלל לא ידעה שמגי עזבה, קרול מהלכת על ביצים בקרבתה.
אז מה קרה? מה קרה שגרם למישון לשנות את עורה?
התשובה , כאמור, חייבת הייתה להיות אכזרית ומזעזעת.
אז קיבלנו שילוב של חברה טובה מהעבר- בגילומה של טארה מ"טרו בלאד"- יחד עם ילדים חמודים למראה אך רצחניים וחסרי רחמים.
ג'וסלין, החברה מהעבר, אימנה את הילדים להפוך לכלי רצח, שדואגים אך ורק לעצמם.
והיא "גנבה" את ג'ודית' וילדים נוספים מאלכסנדריה, וכל זה קרה כשמישון הייתה בהריון מתקדם עם אר ג'יי.
דריל יצא איתה להביא בחזרה את ג'ודית', אבל בסופו של דבר זה היה בעיקר קרב אישי של מישון- היא לא רק נאלצה להרוג את ג'וסלין, היא נאלצה לשלם מחיר כבד מנשוא כדי להציל את ג'ודית'.
היא נאלצה להרוג את הילדים הרצחניים, שפשוט היו כנראה כבר אבודים לחלוטין, ולא היה סיכוי להחזיר להם את האנושיות שנשדדה מהם.
או את הילדות.
זה מה שגרם למישון לוותר על העולם שבחוץ, ובדיעבד גם גרם לכעס של ג'ודית' עליה.
מישון חשבה שג'ודית' הייתה קטנה מדי מכדי לזכור מה קרה, ג'ודית' זכרה הכל אבל לא דיברה על זה עם מישון כדי לא להעציב אותה.
התוצאה?
ג'ודית' משכנעת את מישון לעזור לדריל, קוני, לידיה והנרי, ולהביא אותם בביטחה אל הממלכה.
מעניין איך יקבלו שם את מישון, כשיגלו שהיא עצמה מגיעה ליריד.
וכמובן- שני מלחשים עקבו אחריהם מרחוק, והבחינו מן הסתם בלידיה שנמצאת בחבורה הקטנה, ולכן החליטו לדווח לאלפא.
עכשיו אנחנו שני פרקים לפני סיום העונה, וסביר להניח שהם יכללו מלחמה גדולה עם המלחשים וגם אובדן של דמות אהובה, אולי אפילו יותר מאחת.
אבל מישון מתאחדת עם דריל, קרול והמלך! תחת קורת גג אחת.
בואו נציץ אל הפרק הלפני אחרון בעונה