1. טקס פרסי הקהילה האפרו-אמריקנית, ששודר ברשת הכבלים-בייסיק BET , black entertainment television, היה המשדר הנצפה ביותר בהיסטוריה של הארוע הזה, מן הסתם בגלל המחוות הרבות למייקל ג’קסון והופעתה של אחותו, ג’נט.
10.65 מיליון בני אדם צפו בטקס, שהיה למשדר השני ברמת הצפייה בשבוע האחרון בקבוצה הדמוגרפית הנחשקת של בני 18-49.
2. בגיזרת הכבלים-פרימיום, רשת HBO יכולה לחכך ידיים בהנאה, כי היא החלה את הקיץ לא רע בכלל. אחרי הבכורה המוצלחת של העונה השנייה של “דם אמיתי”, הגיע ביום ראשון האחרון פרק הבכורה של הקומדיה HUNG, על מורה מתוסכל בתיכון שמחליט להפוך לג’יגולו בזכות איברו הגדול מהממוצע. פרק הבכורה זכה ל-2.83 מיליון צופים בשידור הראשון- הנתון הגבוה ביותר לסדרה חדשה ב-HBO זה שנתיים. הפרק נהנה, בין היתר, מהשיבוץ המוצלח אחרי “דם אמיתי”, שממשיכה לספק נתונים גבוהים לרשת.
3. דיווחתי כבר בעבר על עלייתה לגדולה של רשת הכבלים-בייסיק USA , המחזיקה בכמה סדרות שהפכו ללהיט סולידי בטלויזיה האמריקנית: “סוכן מחוק”,”שומרת סוד”,”מונק”,”בניחוש חוקר” ועוד. נתוני הרבעון השני של שנת 2009 מוכיחים, שהרשת מצליחה לשמור על הבכורה ולהדוף את המתחרה הראשית שלה בגזרת הכבלים-בייסיק, TNT.
ממוצע הצופים בפריים טיים של USA בקרב בני 18-49 עמד ברבעון החולף על 1.37 מיליון בני אדם, עלייה של תשעה אחוזים בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.
גם בקרב כלל הצופים USA נמצאת בפסגה, ובפער גדול אף יותר מ-TNT: 3.17 מיליון צופים בערב בממוצע לעומת 2.64 מיליון ל-TNT .
פרק פתיחת העונה של “סוכן מחוק”, ששודר בארבעה ביוני, היה המשדר הנצפה ביותר בכבלים-בייסיק ברבעון. 7.5 מיליון צופים ראו אותו, בשקלול של נתוני הערב הראשון + הצפייה בממירים המקליטים .
אצל TNT נהנו ממספרים יפים בזכות סדרת גמר ה-NBA והמשדרים המיוחדים לסיכום עונת הכדורסל.
פירוט נוסף כאן.
4. נסיים בבריטניה. אנדי מארי, התקווה הגדולה של הבריטים בטורניר וימבלדון 2009, סיפק שלשום את אחד המשחקים המרתקים בטורניר השנה, כשגבר על סטניסלאס וורינקה במשחק שנמשך עמוק לתוך הערב, והוכתר כ”משחק שהסתיים בשעה המאוחרת ביותר בתולדות הטורניר”. סיום המשחק ב-22:45 שעון מקומי התאפשר בזכות הגג והתאורה החדשים, שהותקנו במגרש המרכזי.
ובכן, גם נתוני הרייטינג מעידים על הצלחתו של מארי לרתק את אחיו הבריטים: רשת BBC החליטה להקדיש את כל ערב השידורים למשחק של מארי, והציבה אותו בערוץ המרכזי שלה BBC1 , החל משבע בערב שעון מקומי. אופרת הסבון הבלתי נגמרת EASTENDERS הוזזה לערוץ BBC2 ומשדר החדשות המרכזי של עשר בערב החל ב-45 דקות איחור, מייד לאחר סיום המשחק.
המשחק עצמו זכה לצפייה של 11.8 מיליון בני אדם!!! ובאחוזים הנתונים מרשימים עוד יותר- 54% מצופי הטלויזיה בבריטניה באותן שעות היו מרותקים למגרש המרכזי בוימבלדון. כבוד.
אפי טריגר – פופ טארטס תרבות אמריקאית | טלויזיה | קולנוע | ספרים | פוליטיקה אמריקאית



HUNG
הפרק ה1 היה טוב ומהנה עושה רושם של סידרה טובה
שכדאי לעקוב אחרי הפרקים בהמשך
מישהו אמר ששחורים לא אוהבים את מייקל?!?
אז טעה בגדול!!
אנחנו חולים עליו!!!